HOBI

HOBI
Objavljeno: 29.01.2018.

Šibenčanka pretvorila hobi u unosan posao

Objavljeno: 29.01.2018.
Napisao: Biznis akademija
Objavljeno: 29.01.2018.

Majka, žena, prijateljica... Uz sve ove uloge uspjela je svoju strast pretvoriti u unosan posao. Prati je 55.000 ljudi, a od nje naručuju i brojne zvijezde kao Niki Belucci i Lana Jurčević

Šibenčanka Ivana Slavica Vunić (33) odmalena je nešto spajala i ukrašavala, a njezin je nakit brzo pronašao brojne poštovatelje. Osim što izrađuje nakit, sama radi i njegovu promociju, a na društvenim mrežama ima više od 55.000 pratitelja.

Kućna radinost

- Sve je počelo prije pet godina, s rođenjem kćerkice Lorene. Izrada nakita tako mi je bila i skraćivanje vremena do povratka supruga s broda.  Na moj put najviše je utjecala moja obitelj, suprug ponajviše koji mi je najveća potpora  - priča Ivana. Modne dodatke, kaže, registrirala je kao kućnu radinost, a iz njezine su radionice najprije izašle naušnice koje i sama nosi, a osim nje taj prvi nakit nosile su i njezine prijateljice.

Tek nakon što je dobila brojne pozitivne kritike za svoj rad, počela je prodavati nakit i na Facebooku, a kasnije i preko Instagrama. Nije ni slutila da će ubrzo njezine naušnice i ogrlice naručivati po svim dijelovima Hrvatske, ali i svijeta. 

- Još mi je najdraže kad mi kupci daju raširene ruke. Pošalju mi ono što inače nose i imaju povjerenja u mene da ću najbolje napraviti ono što žele - priča Ivana.

Čak i brojni poznati rado naručuju Ivanin nakit za nastupe. Jedna od njih je svjetski poznata DJ-ica Niki Belucci.

- Ona je mene pronašla preko mog profila na Instagramu. Čim je vidjela radove, oduševila se i naručila puno stvari, od ogrlica i naušnica pa do body chaina koji sam posebno izradila za njezine koncerte - priča Ivana, čiji nakit vole i Lana Jurčević, Andrea Šušnjara, Žanamari Perčić... 

Ističe kako je rad na društvenim mrežama u ovom poslu jako važan, kao i dobra fotografija. Njezine klijentice uglavnom joj detaljno opišu što žele da im napravi.

- Nakit izrađujem od raznih metalnih komponenti, lanaca, staklenih i porculanskih perli, školjki, cirkona, raznih metaliziranih privjesaka i sl. Izrada nakita, ovisno o modelu i vrsti izrade, traje od nekoliko sati do nekoliko dana - priča Ivana. Najveći izazov dosad, kaže, bila joj je izrada nakita za vjenčanje šibenske košarkašice Antonije Mišure. U poslu je, ističe, najvažnije ostati pošten i skroman jer to su vrline koje ljudi cijene. 

- Najsretnija sam kad mi moje klijentice jave da ih je nakit oduševio. To nikakvi novci ne mogu platiti - kaže Ivana, koja uskoro snima kampanju za novu kolekciju.

NOVOSTI IZ

Tele2 fiskalizacija za samo 79 kn/mj

Kako bi poslovanje učinio jednostavnijim, Tele2 je za sve obveznike fiskalizacije pripremio PAKET ZA FISKALIZACIJU za samo 79 kuna mjesečno bez PDV-a. Paket uključuje Alcatel Pixi 4, Bluetooth printer te aplikaciju za fiskalizaciju računa zahvaljujući kojoj korisnik može izdati fiskalni račun, arhivirati ga, fiskalizirati naknadno te ispisati dnevni promet.


Nastavi čitati