Uključi se u biznis akademiju!

Tele2 ti osigurava BESPLATNO edukaciju vrijednu 2.000,00 kn.

FACEBOOK

FACEBOOK
Objavljeno: 29.01.2018.

Posao je započela preko ‘fejsa’, a sad ima obrt

Objavljeno: 29.01.2018.
Napisao: Biznis akademija
Objavljeno: 29.01.2018.

Na nagovor prijateljice Ivana Jurić prodavala je haljine na društvenim mrežama. Posla je bilo sve više, a danas ima showroom i dvije zaposlene djelatnice

San svakoga mladog čovjeka je raditi posao koji voli i pristojno od njega živjeti. Upravo to ostvarilo se Ivani Jurić, koja je prije tri i pol godine osnovala obrt Ivana Jurić Design u Ilici 49.  Ova 30-godišnjakinja nakon srednje škole u Zadru, smjer odjevni tehničar, u Zagrebu je završila Tekstilno-tehnološki fakultet.

Izučila zanat

- Poslovi u vrijeme studija nisu me uvijek ispunjavali, ali sam tim plaćama mogla umanjiti izdavanja svojih roditelja, koji su mi pomagali. Između ostalog, bila sam u prvoj ekipi prodajnih savjetnika za H&M u Hrvatskoj. Kasnije sam kratko radila za Zepter. Ljeti sam provodila na moru, radeći kao sezonac na recepciji - priča ova magistra inženjerka tekstilnog i modnog dizajna, koja je kao djevojčica voljela crtati i njezinoj su se likovnoj sposobnosti i talentu divili još u osnovnoj školi. U svom je Zadru, priča, izučila zanat, a upisom na fakultet znanje u izradi krojeva dopunila te je mnogo naučila o konstrukciji odjeće i modeliranju krojeva. Fokus joj je oduvijek bio na izradi odjeće za ženu, uglavnom svečanih haljina. I onda je, igrom slučaja, na nagovor tadašnje cimerice, otvorila profil na Facebooku na kojem je objavljivala fotografije haljina koje je dizajnirala i sašila.

- Sa svakom objavom nove fotografije imala sam sve veći broj fanova i lajkova. Moje haljine odjednom su postale tražene ne samo u Zagrebu nego i diljem Hrvatske - govori Ivana o svom poslovnom uspjehu. Prije tri i pol godine otvorila je i svoj showroom.

Samozapošljavanje

- U to vrijeme HZZ je pokrenuo projekt samozapošljavanja, koji je sufinanciranjem potpomogao i otvaranje obrta. Uz financijsku potporu roditelja i sestre odlučila sam pokrenuti vlastiti biznis. Bilo je teških trenutaka, borbe za opstanak, neumornog rada i do 15 sati na dan. No mama mi je uvijek govorila da će se trud i rad isplatiti… I evo me sad tu gdje jesam - govori Ivana, koja zbog opsega posla trenutačno zapošljava još dvije djelatnice. Koliko je važno digitalno obrazovanje, ističe, ona je pravi primjer jer je tako i pokrenula posao, a zahvaljujući internetu, upiti za njezine kreacije pristižu iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije, Austrije, BiH, Njemačke, Švicarske…

- Znam da je ljudima teško i da se većina žali na uvjete i okolnosti u našoj državi… No ja sam sretna i zadovoljna životom u Zagrebu. Pristup informacijama i razni poticaji Grada Zagreba za obrtnike meni su puno značili. Novcem od poticaja preuredila sam svoj showroom do neprepoznatljivosti. Nisu to bili veliki iznosi, ali meni su dali vjetar u leđa - govori Ivana i poručuje mladim te ambicioznim ljudima da idu za svojim snovima, da rade na sebi i da ne odustaju.

Dani puni obveza

Ivanin radni dan ispunjen je obvezama u showroomu, u kojem radi od 8 do 15 sati na dan, ovisno o opsegu posla. Već u jutarnjim satima ide u nabavu materijala, a dvije djelatnice za to vrijeme u radionici kroje i šivaju naručene haljine.

- Skiciram modele, uzimam mjere, savjetujem individualno, predlažem koji materijal ide za određeni kroj ili uz određenu liniju tijela - priča Ivana, koja osim šivanja po mjeri u ponudi ima i vlastite kreacije. Svaka kupljena haljina se prilagodi klijentici, tako da se haljina odmah skrati ili suzi i to je uključeno u cijenu. Kvalitetu njezinih haljina prepoznale su i poznate dame s naše estrade. Njezine modele nosile su Jelena Rozga, Danijela Martinović, Lidija Bačić, Alka Vuica, Sandra Bagarić, Ana Begić Tahiri...

NOVOSTI IZ

Bezbroj gigabajta za bezbroj poslovnih ideja

Sve više poslova se obavlja izvan ureda: od kuće, iz kafića pa čak i u prirodi. Ured svaki dan u drugom gradu. Zašto ne? Vaše ideje nemaju ograničenja, zašto bi ga imao vaš internetski promet? Nemojte hodati uokolo i gubiti vrijeme tražeći WI-FI signal, nego otkrijte neograničenu slobodu komunikacije uz Tele2.


Tražite mobilnu uslugu ili internet za poslovne korisnike?

Ostavite kontakt i naši stručnjaci će vas kontaktirati u najkraćem roku.