influencer marketing

influencer marketing
Objavljeno: 24.01.2018.

Magic Leon: Kako mi je status influencera pomogao u poduzetništvu?

Objavljeno: 24.01.2018.
Napisao: Biznis akademija
Objavljeno: 24.01.2018.
influencer marketing

Magic Leon: Kako mi je status influencera pomogao u poduzetništvu?

Objavljeno: 24.01.2018.
Napisao: Biznis akademija
Objavljeno: 24.01.2018.

Leon je 22-godišnji influencer kojeg na društvenim mrežama prati velik broj pripadnika generacije Z. Oni su mu ujedno i ciljna skupina za njegov core business - mađioničarstvo.

 

 

Upravo zbog raznih promjena u ponašanju algoritama na društvenim mrežama, Facebooku i Instagramu, uloga influencera dodatno raste. Brendovima je sve teže “organski” doprijeti do svoje ciljne skupine - generacije Z, koja je u potpunosti odrasla u digitalnom dobu. Istovremeno nama “nepoznate” zvijezde sa svojim sadržajem dopiru i do nekoliko stotina tisuća pripadnika te generacije.

Jedna od tih zvijezda je i Magic Leon. Leon je mađioničar za djecu kao i influencer koji ima 27 tisuća YouTube pretplatnika, 24 tisuće Instagram pratitelja i 11 tisuća Facebook fanova, a sve te platforme je iskoristio kako bi se povezao sa svojom ciljnom skupinom. I posao mu, upravo zbog toga - cvjeta!

Baš zato smo odlučili popričati s njim i saznati kako mu je to što je influencer pomoglo u poduzetništvu i ima li kakve savjete za ostale manje i srednje poduzetnike.

Mali poduzetnik i influencer… kako si uspio to spojiti?

Još odmalena sam bio zaluđen s dvije stvari - kamerom (snimanjem) i magijom. Po zanimanju sam prvenstveno mađioničar, dok je YouTube došao spontano. Ono što volim raditi, odlučio sam objaviti na internetu. Nakon toga je započela suradnja s JoomBoosom, što je rezultiralo da me prati nekoliko desetaka tisuća pratitelja koju su zapravo i moja ciljna skupina. Po meni ne može bolje.

Kako je tvoja popularnost utjecala na razvijanje sebe kao poduzetnika!

Jako! Ne mogu reći da mi je išlo loše prije nego što sam postao “poznat” među mlađom generacijom - koristio sam se raznim tehnikama digitalnom marketinga poput SEO-a i posla je zaista bilo. Ali kada si YouTuber i još k tome mađioničar doslovno dođeš do stadija da nekad i moraš odbiti neku gažu.

Što bi poručio ostalim poduzetnicima koji se planiraju oglašavati preko influencera? Je li to pravi put i na što trebaju paziti?

Sve je teže i teže kao oglašivač organski doprijeti do ciljne skupine tako da je oglašavanje preko influencera definitivno dobar put. Ali treba biti oprezan pri odabiru. Broj pratitelja je ono na što se spotakne jako puno klijenata. Puno njih zavara brojka od tipa 200 tisuća pratitelja, a zbog lažnih followera isti taj influencer ima jedan broj interakcija po objavi kao netko od 10 tisuća pratitelja. Tako da prije svega treba provjeriti strukturu pratitelja koju će vam svaki pošteni influencer dostaviti.

Koliko je važna niša influencera kada govorimo o malim i srednjim poduzećima?

Ključna. Za razliku od velikih kompanija koje se oglašavaju svoje proizvode preko velikih mainstream influencera, manje i srednje kompanije trebaju razmišljati u smjeru nišnih influencera - tj. pronaći influencera koji najbolje odgovaraju njihovom proizvodu, usluzi ili što god da planiraju oglašavati.

Nema smisla da neki klijent koji prodaje gamersku opremu se obraća svojoj publici preko nekog mainstream vlogera ili beauty blogerice. Isto tako ja kao YouTuber mađioničar neću promovirati kozmetiku već ću promovirati svoje zanimanje publici koju zanima mađioničarstvo.

 

NOVOSTI IZ

Tele2 fiskalizacija za samo 79 kn/mj

Kako bi poslovanje učinio jednostavnijim, Tele2 je za sve obveznike fiskalizacije pripremio PAKET ZA FISKALIZACIJU za samo 79 kuna mjesečno bez PDV-a. Paket uključuje Alcatel Pixi 4, Bluetooth printer te aplikaciju za fiskalizaciju računa zahvaljujući kojoj korisnik može izdati fiskalni račun, arhivirati ga, fiskalizirati naknadno te ispisati dnevni promet.


Nastavi čitati