Naknade

Naknade
Objavljeno: 24.01.2018.

Kako ostvariti pravo na isplatu naknade tijekom nezaposlenosti

Objavljeno: 24.01.2018.
Napisao: Biznis akademija
Objavljeno: 24.01.2018.

Radi ostvarivanja prava za isplatu naknade tijekom nezaposlenosti u Republici Hrvatskoj u obzir se uzima vrijeme koje je osoba provela na radu u bilo kojoj državi članici Europske unije (to uključuje i Republiku Hrvatsku).

No pravila se mijenjaju ako osoba ostvaruje pravo na novčanu naknadu tijekom nezaposlenosti u Republici Hrvatskoj te odluči tražiti posao u drugoj državi članici Europske unije. U tom slučaju naknadu može zadržati i iduća tri mjeseca, ali pod sljedećim uvjetima: 

- u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje mora biti prijavljena kao nezaposlena osoba najmanje četiri tjedna nakon što je postala nezaposlena

- Hrvatskom zavodu za zapošljavanje mora najaviti odlazak i zatražiti izdavanje obrasca U2

- naknadu će isplaćivati Hrvatski zavod za zapošljavanje maksimalno tri mjeseca izravno na bankovni račun osobe, i to u iznosu koji je utvrđen u Republici Hrvatskoj

- Zavod za zapošljavanje države u kojoj osoba traži posao obavještavat će Hrvatski zavod za zapošljavanje javlja li se osoba redovito istom Zavodu, odnosno ispunjava li sve uvjete o aktivnom traženju posla i raspoloživosti za rad.

NOVOSTI IZ

Tele2 fiskalizacija za samo 79 kn/mj

Kako bi poslovanje učinio jednostavnijim, Tele2 je za sve obveznike fiskalizacije pripremio PAKET ZA FISKALIZACIJU za samo 79 kuna mjesečno bez PDV-a. Paket uključuje Alcatel Pixi 4, Bluetooth printer te aplikaciju za fiskalizaciju računa zahvaljujući kojoj korisnik može izdati fiskalni račun, arhivirati ga, fiskalizirati naknadno te ispisati dnevni promet.


Nastavi čitati