ONLINE SERVISI

ONLINE SERVISI
Objavljeno: 27.12.2018.

6 Googleovih alata za učinkovitije poslovanje

Objavljeno: 27.12.2018.
Napisao: Biznis Akademija
Objavljeno: 27.12.2018.

Tražite besplatne savjete i alate jer pokrećete svoj biznis? Za početak navratite kod Googlea

 

Današnji poduzetnici i oni koji to žele postati sretni su što mogu dobiti golemu pomoć s interneta. Relevantnog je sadržaja toliko da moramo primijeniti neki kriterij za odabir, primjerice pouzdanog autora. Kad govorimo o digitalnim izvorima i softverskim alatima, sveprisutni Google svima nam je ogroman autoritet. Manje je poznato da on besplatno ili za male novce nudi mnoštvo alata baš za male poduzetnike. Ovdje ih izdvajamo nekoliko, a vi imajte na umu da ih ima još u ponudi.

Google My Business
Od neprocjenjive je važnosti da vaš biznis bude prisutan u rezultatima na Googleovoj tražilici i na njegovim mapama, svi smo toga svjesni. Google je poduzetnicima olakšao da to postignu svojom grupom alata pod nazivom Google My Business. Riječ je o servisu koji će vam pomoći da isto brzo, lako i besplatno napravite. Osim pozicije svoje trgovine na karti, objaviti možete i svoje radno vrijeme, fotografiju svog poslovnog prostora i telefon za kontakt, što su vrlo vrijedne informacije prvenstveno za vaše susjedstvo, ali i druge ljude koji će vas tražiti online.

Digitalna garaža
O važnosti digitalnog marketinga kojim god se poslom bavili ne treba trošiti previše riječi, nego se potrebno što bolje educirati i usvojiti potrebna znanja i vještine. Od koga ćete učiti nego od najboljeg? Googleova digitalna garaža donosi fleksibilne i prilagođene tečajeve za unapređenje poslovanja. Ponuđeni besplatni sadržaj educirat će vas kako funkcioniraju web-lokacije, kao izraditi online strategiju, dugoročni plan za društvene mreže i kako proširiti svoje poslovanje na međunarodno tržište.

G Suite
Kad pokrećete svoj biznis, ne morate sami kreirati kompilaciju potrebnog softvera, jer postoji grupa besplatnih Googleovih cloud alata koja je upravo tome namijenjena. Za komunikaciju tu su Gmail, Hangouts, Calendar, Drive za pohranu podataka, Docs, Sheets, Slides, Forms i Sites za suradnju unutar tima. Naprednije, opcije uključuju primjerice interaktivnu digitalnu ploču Jamboard i administratorski panel za upravljanje korisnicima i uslugama. Kad vaša mala tvrtka stasa u veliku, od plaćenih funkcionalnost na raspolaganju su vam, između ostalog, adresa elektroničke pošte na vašoj domeni, neograničen prostor za pohranu itd.

Hire by Google
Nadamo se da će vaša mala tvrtka brzo rasti i imati potrebu za novim zaposlenicima. Da biste to uspješno obavili, ne morate odmah osnivati odjel ljudskih resursa jer postoje specijalizirani alati namijenjeni baš malim tvrtkama, a jedan od njih je Hire by Google. Kako to od Googleove moćne tražilice i očekujemo, jednom kad kreirate profil kandidata automatski se pokreće pretraga za njegovim profilom na mnogim web-stranicama kao što su LinkedIn i GitHub. Termini razgovora za posao integriraju se s Google Calendarom, omogućena je suradnja ljudi koji odlučuju o zapošljavanju, a baza svih prošlih kandidata očekivano je lako pretraživa.

Google Trends
Da bi ostao uspješan, svaki se biznis treba prilagođavati tržišnim trendovima, a Google nudi odličan alat za njihovo praćenje pod nazivom Google Trends. S njim, primjerice, možete saznati kako popularnost određenih ključnih riječi varira tijekom vremena i s obzirom na različite regije i jezike. Ti su vam podaci važni kako biste prilagodili jezik svoje marketinške komunikacije za web stranicu, prodajne materijale i optimizirali sav svoj online sadržaj za tražilice. Za one koji žele znati više napomenimo da ovaj alat ima bliskog rođaka pod nazivom Google Correlate, koji ide obrnutim putom omogućujući da upišemo svoje podatke (termine) i otkrijemo njihovu relevantnost u vremenu i prostoru.

 

NOVOSTI IZ

Tele2 fiskalizacija za samo 79 kn/mj

Kako bi poslovanje učinio jednostavnijim, Tele2 je za sve obveznike fiskalizacije pripremio PAKET ZA FISKALIZACIJU za samo 79 kuna mjesečno bez PDV-a. Paket uključuje Alcatel Pixi 4, Bluetooth printer te aplikaciju za fiskalizaciju računa zahvaljujući kojoj korisnik može izdati fiskalni račun, arhivirati ga, fiskalizirati naknadno te ispisati dnevni promet.


Nastavi čitati